Per 1 december 2021 werken Driezorg Wonen, Welzijn en Zorg en QualityZorg samen op het gebied van complexe wondzorg. QualityZorg gaat de intramurale instellingen van Driezorg ondersteunen bij de organisatie van complexe wondzorg. De samenwerking heeft een aantal speerpunten zoals: de organisatie van wondzorg binnen Driezorg, opzetten van wond- en behandelprotocollen en de scholing van medewerkers. Het uiteindelijke doel is dat de kwaliteit van wondzorg op alle locaties van Driezorg wordt verhoogd door eenduidige wond- en behandelprotocollen en de groei van expertise bij de medewerkers van Driezorg. Driezorg geeft aan “Door gebruik te kunnen maken van specialisten met de ervaring en deskundigheid op het gebied van wondzorg verbeteren wij de zorg aan bewoners.”

 

Suzanne Volkerink, verpleegkundig specialist bij QualityZorg ligt toe “Samen met Saskia westerhof, regieverpleegundige van Driezorg locatie de Rivierenhof, sta ik in de startblokken om deze mooie samenwerking inhoudelijk vorm te geven. De rol van de verpleegkundig specialist als zelfstandig behandelaar is hierin van meerwaarde; door anamnese, diagnostiek en aanvullend onderzoek kan ik een goed behandelplan opstellen, medicatie voorschrijven, hulpmiddelen inzetten en waar nodig, overleg voeren met het WEC Isala over het al dan niet insturen van de patiënt. De wens van de patiënt staat hierin centraal. Daarnaast is het scholen van de aandachtsvelders wondzorg van de verschillende locaties van Driezorg een speerpunt om zo kennisoverdracht te creëren. Dit zal zowel door bed site teaching als door algemene scholingen gebeuren.”

 

Links naar rechts op de foto: Mayke Dekker (Driezorg), Hennie Bogaards (Driezorg), Karin Creemers (QualityZorg), Suzanne Volkerink (QualityZorg) en Saskia Westerhof (Driezorg).