QualityZorg slaagt met vlag en wimpel voor HKZ audit

Nieuws Wondzorg QualityZorg slaagt met vlag en wimpel voor HKZ audit

In mei en juni 2021 heeft QualityZorg zich opnieuw laten certificeren voor de HKZ- VVT. We kregen een uitgebreide systeemaudit en de uitkomst was kraakhelder: QualityZorg voldoet op alle onderdelen aan de HKZ norm.

De HKZ – VVT is een norm waarin de cliënt centraal staat en die specifiek is opgesteld voor verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. De norm is opgesteld door de Harmonisatie Kwaliteitszorg (HKZ). HKZ is een stichting die belangeloos normeringen ontwikkelt voor de zorgsector. Deze normeringen worden vervolgens door onafhankelijke certificerende instellingen getoetst. QualityZorg heeft dit laten doen door DNV-GL.

De externe auditoren geven in hun rapportage aan dat QualityZorg continu haar dienstverlening verbetert en in overeenstemming met de norm handelt. Dit zien de auditoren terug in het feit dat QualityZorg veel investeert in de kennis en expertise van haar medewerkers. Ook wordt er goed gemonitord op onder andere de competenties van medewerkers, PREM & MTO uitkomsten, afwijkingen en bijbehorende verbeteracties.

QualityZorg hecht veel waarde aan de HKZ norm omdat wij willen laten zien dat we onderscheidend zijn binnen de wondzorg in de Nederlandse zorgmarkt. Daarnaast eisen zorgverzekeraars en andere zorg-gerelateerde organisaties van ons dat wij op dit gebied gecertificeerd zijn.

Directeur Mark Scholte zegt trots: “Als je hoogwaardige wondzorg wilt leveren en onderscheidend wilt zijn dan moet de organisatie een stevig fundament hebben. Een gedegen kwaliteitsmanagementsysteem is daar, naast een goede PREM score, de basis voor. De PREM uitkomst was al boven verwachting. Het is dan ook fantastisch dat we nu zo’n prachtig resultaat behalen op deze uitgebreide HKZ audit. De conclusies van de auditoren geven ons de juiste motivatie om te blijven verbeteren zodat we onderscheidend blijven en continu kunnen inspelen op de veranderende (wond)zorg markt.  

Ben jij benieuwd naar de dienstverlening van QualityZorg of wil jij weten hoe we continu werken aan kwaliteit? Neem dan eens contact met onze zorgadministratie op. Wij staan u graag te woord.

Vacature | Wondzorg

Vacature | Wondzorg

Leave a Reply

Zal niet getoond worden.